Татуировките на известните плувци

Тялото на спортиста се вижда почти изцяло, особено на плувците. А татуировките привличат още повече внимание. Лесно се забелязват и само по татуировката може да познаете плувеца. Но как олимпийските комитети се отнасят към татуировките?

През 2012 г. Международния олимпийски комитет въвежда официална забрана татуировките да се показват по време на големи състезания, тъй като могат да бъдат разглеждани като реклама. Независимо от тази забрана, плувците и плувкините продължават да татуират телата си, тъй като ленсо могат да заличат рисунките с помощта на водоустойчив фон дьо тен. Но тъй като МОК като цяло не е против татуираните хора, през 2016-та издаде правило, което не забранява рисунките по тялотои. Дори те могат да бъдат инструмевнт за демонстрация на привързаността към идеята за олимпийските ценности.

Джоузеф Крейг - отстранен от състезание заради татуировките си

Британският плувец параолимпиец от детството си е с диагноза церебрална парализа. Това не му попречило да спечели златен медал на Параолимпиадата през 2012-та в Лондон в дисциплината 400 метра свободен стил. В чест на тази попеда той си татуира олимпийски кръгове. Именно заради тази татуировка той е отстранен от участие в Световното по плуване в Португалия през 2016-та.

Адам Пийти - “Кралят Лъв”

Излишно е да изреждаме всичките титли на този легендарен спортист - млад и уверен в себе си плувец. Като израз на волевите си качества и стремежа си към победа, той е татуирал на лявата си ръка лъв - символ на власт и величие. На същата ръка Адам има татуирани олимпийските кръгове. През 2018-та на Европейското той поставя рекорд на 100 метра - 57:00.00 секунди. В неговия Instagram може да се насладите на татуировките му.

Антъни Ървин - татуиран бунтовник

Той е трикратен олимпийски шампион (между 2000 и 2016 г.), четирикратен световен шампион, бивш рекордьор на 50 метра свободен стил, но в един момент татуировките му конкурират титлите му по слава. Всъщност всяка рисунка по тялото му е предшествана от неприятно събитие: депресия, алкохол, безразборни връзки и дори опит за самоубийство. След жестока катастрофа, в която Антъни оцелява като по чудо и се разминава само с разстено рамо, той преосмисля живота си, завръща се към плуването и си прави още повече татуировки. Фениксът на едната му ръка символизира безсмъртието и началото на нов живот. Огромният дракон на другата ръка е знак за сила и постоянство.

Кейлъб Дресел - символичен орел върху тялото му

Седемкратен световен шампион и двукратен олимпийски, американецът е татуирал американското знаме на левия си бицепс и огромен орел, разперил крила върху целия му гръб и гръдния му кош. Подобни хищнически образи вероятно са знак за увереност, която вероятно ще видим на Олимпийските игри в Токио.

Братството на олимпийските кръгове

Популярна сред плувците е татуровката на олимпийските кръгове - разбира се, че всеки мечтае олимпийската титла.

Американският плувец Матю Грийвърс е татуирал разноцветни олимпийски кръгове на десния си бицепс. Не е трудно да се досетим защо именно на тази ръка - точно нея той вдига победоносно и така символът на победата става видим.

Майкъл Фелпс има олимпийски кръгове на доста интимно място - в горната част на слабините.

Шведската плувкиня Сара Шьострьом е татуирала на дясната си предмишница флагът на Швеция, а върху него 5-те разноцветни олимпийски кръга.

А шесткратният олимпийски шампион Раян Локти и руският плувец Владимир Морозов имат еднакви татуировки на десния си бицепс.

Вижте още:

10 мита за успешните плувци

Cobra Ultra Swipe - най-новите очила за плуване на Arena

Последни публикации