Планински шик: Как да се облечем за есенни приключения в планината?

Когато листата започнат да придобиват нюанси на червено, оранжево и златно, а свежият планински въздух изпълва дробовете ни, е ясно, че есента вече е настъпила. Този истински вълшебен сезон ни предлага чудесната възможност да се насладим на природата без да неглижираме своя безупречен стил. Независимо дали планираме бягство през уикенда до някой планински връх или просто искаме да изглеждате по най-добрия начин, докато изследване някоя лека еко пътека, ние можем да изглеждаме добре и в днешната ни статия ще предложим няколко конкретни варианти.

Няколко леъра, за да топлят

Едно от основните правила за обличане в планината през есента е леърингът. Времето може да бъде доста непредвидимо, така че е важно да имаме различни опции. Добре е да започнем с влагоустойчив първи слой, най-близо до кожата, за да се предпазим от изпотяване. После добавяме изолиращ слой като например някой уютен пуловер, полар или суитшърт. Завършваме с водо и ветроустойчиво яке. Всички тези катове дрехи ни дават възможност при променливо време да разиграваме различни сценарии с тях, т.е. топло ни е, оставаме по тениска, студено ни е, слагаме елека или якето и т.н.

Перфектният чифт панталони

За небрежен, но стилен външен вид в планината, комфортният панталон със странични джобове е задължителен, особено когато е изработен от високотехнологична рециклирана материя, правейки го еко съобразен.

Добре е да избираме по-тъмни нюанси като наситено индиго или въгленово сиво, тъй като те са по-добрият вариант, когато искаме да скрием мръсотия или петна. Предварително

оформените колена дават пълна свобода на движението и гарантират комфорт, но и стилен външен вид.

Блузи с къс или дълъг ръкав

Нищо не описва по-ниските есенни температури така, както класическият елек. Изберете го в някоя богата, земна цветова палитра или пък в класическото бледо розово за жените или бяло за мъжете.

Връхни дрехи със стил

Инвестирайте в универсално и стилно есенно яке, което не само ви топли, но и допълва цялостната ви визия. Функционална дреха, допълнена с еластични мрежести вложки отстрани, които осигуряват комфорт и идеална терморегулация. А цветът бордо е просто вълшебен. Най-доброто яке естествено е това с мембрана, която да ви пази от дъжда, като естествено освобождава на влагата от потта.

Шапката е задължителна

Можем да допълним своя планински шик с аксесоари, които ни служат както на стила, така и на функционалността. Шапката с козирка ще ни предпази от слънцето, като същевременно ще добави нотка елегантност към външния ни вид. А ако имаме късмета да завали, също би ни предпазила.

Земни тонове

Когато избираме своята есенни дрехи, ние винаги се стремим да черпим вдъхновение от естествената красота на планината. Земни тонове като наситено зелено, рустик кафяво или жълто, както и небесно синьо ни позволяват да се слеем безпроблемно с околната среда. Не се страхувайте да включите тези нюанси в облеклото и аксесоарите си!

Заключение

Есенното облекло за планината всъщност ни дава шанс да покажем стил, но и да се облечем комфортно, така че да ни е приятно по време на всичките ни приключения на открито. Чрез използване на няколко леъра или слоя, избирането на класически планински модели и избора на правилните обувки и аксесоари, можем да се насладим на всички спиращи дъха ни гледки и цялата красота на есенния сезон, изглеждайки все така шик, както и в градската среда.

Така че, подготви се, тръгни към планината и остави стила си да блесне на фона на шедьовъра на природата.

Последни публикации