3 неща, които са ни необходими, ако сме запалени по плуването

Знаете ли защо плуването е полезно?

Плуването е отлична форма на физическа активност, която ангажира цялото тяло. То подобрява сърдечно-съдовата функция, увеличава силата и издръжливостта на мускулите, подобрява гъвкавостта и координацията, и помага за поддържане на здравословно тегло.

Идеален избор е за хора със здравословни проблеми, наранявания или ставни заболявания. Също така, е отлична кардио тренировка, която подобрява сърдечно-съдовата система и увеличава издръжливостта. Плуването на бързи темпове може да увеличи пулса и да предостави подобни ползи като кардио тренировките на сушата.

Още един факт е, че има психологически ползи. Известно е, че намалява стреса, подобрява настроението и повишава чувството на благополучие. Плуването във вода може да бъде успокояващо и релаксиращо, и да помогне за освобождаване на натрупаното напрежение.

Лятото е близо и все повече любители на плуването се замислят с какво да се оборудват за сезона.

Ние предлагаме различни продукти на марката Arena, които могат да ви влязат в употреба, ако и вие сте запалени по плуването. Няколко от нещата, които трябва да вземете предвид са плувни шорти, плувни чехли и плавници

Общоприето е, че един добър чифт плувни шорти трябва да може да дава възможност за различни движения на тялото, да се чувства удобно и да се справя с настъплението на UV светлина и солена вода.

Изборът на мъжки бански не е само въпрос на външен вид, тъй като те идват в различни форми и материали. Има две различни категории мъжко плажно облекло: еластично и нееластично. Първите са плътно прилепнали и всякакви по размер. Последните са изработени от плат (като найлон, полиамид, микрофибър или полиестер) и приличат повече на шорти.

Плувните шорти се изработват от специални материали, които са устойчиви на водата и бързосъхнещи. Много плувни шорти имат вградена мрежеста подплата, която помага да се осигури допълнителна поддръжка и комфорт при носене. Тази подплата помага също така да се предотврати прозрачността на материала при мокрене.

Плувните шорти, изработени от специални материали, са обикновено устойчиви на хлора в басейните. Това ги прави подходящи за редовно използване в плувни басейни без опасност от износване или промяна в цвета.

Те са проектирани да осигуряват оптимално удобство и свобода на движение по време на плуване. Техният лек и еластичен материал позволява на плуващият да се движи свободно и без ограничения.


Важно е да изберете плувни чехли, които отговарят на размера на вашите крака. Те трябва да бъдат достатъчно плътно прилепнали, но не и твърде тесни, за да осигурят комфорт при движение.

Плувните чехли могат да бъдат направени от различни материали като гума, силикон, пластмаса или текстил. Изберете чехли, които са изработени от устойчиви на вода и износване материали, които са леки и бързосъхнещи.

Внимание обръщайте и на подметката на плувните чехли. Тя трябва да предлага добро сцепление с мократа повърхност, за да предотврати хлъзгане и падания. Проверете за наличието на релефни или грапави повърхности на подметката, които могат да осигурят по-добро сцепление.

Плувните чехли предоставят защита на краката ви от остри предмети, като камъни, раковини, корали или други потенциално опасни предмети на дъното на водата. Те предпазват кожата на краката ви от наранявания и сърбеж, което може да бъде причинено от контакта с тези предмети.

В публични басейни, където се използва хлор, плувните чехли могат да предпазят краката ви от възможни инфекции и раздразнения, предизвикани от взаимодействието на кожата с хлорната вода. В публични басейни плувните чехли са често задължителни, за да се предпази дъното на басейна от замърсяване с външни замърсители, като пясък, прах, трева или други нечистотии, които могат да бъдат носени от обувките на посетителите.

Плувните чехли имат различни размери, дизайни и материали, така че винаги е добре да изберете такива, които отговарят на вашите нужди и предпочитания.


Когато избирате плавници е хубаво да обърнете внимание на няколко неща - размер, материал, дизайн, дължина и тип на перките и предназначение.

Плавниците могат да бъдат както за релаксиращи плувни тренировки, така и за сериозни. Важно е да са удобни и направени от приятна на допир материя. Подходящи за скуба дайвинг или обикновено плуване в морето.

С правилните плавници можете да подобрите плувната си техника и физическата си активност. Те могат да ви осигурят нови изживявания във водата и да ви помогнат да изпълните различни движения.

Плавниците са отличен начин да тренирате и укрепвате мускулите на краката си. Те работят върху мускулната група в глезените, бедрата и прасците, което може да допринесе за по-добра сила и издръжливост в тези области.

Също така, плавниците предоставят защита и безопасност и по този начин можете да сте по-стабилни и да имате повече контрол във водата.

При избиране на плавници е важно те да отговарят на размера на вашите крака и да бъдат плътно прилепнали към краката, за да осигурят ефективен воден тласък.

Последни публикации