Оловна лента - как се използва и защо ви е необходима

Ако искате ли да увеличите тежестта на ракетата си или да преместите баланса й към главата или дръжката, ще ви трябва лента за тежести.

Този аксесоар дава много възможности. Но кога се налага да се възползвате от него?

Когато купувате тенис ракета, разликата в теглото от една версия до друга може да бъде огромна. Използването на Lead Tape (лента за тежести) е начин да намерите златната среда и да получите ползи от вашата ракета, за които дори не сте подозирали.

Как и защо да използвате оловна лента? Една от основните причини е, за да получите възможно най-голяма мощност или контрол чрез промяна на характеристиките на ракетата.

Малките промени могат да са в основата на голяма разлика и да доведат до резултати на корта. В зависимост от това къде се поставя оловната лента върху ракетата, тя може да се сдобие с различни характеристики и да има различни ефекти върху представянето.

Да разгледаме ракетата като циферблат, а оптималните позиции - като часовете. Сега обясняваме накратко всеки случай последователно.

3 и 9

Това са позициите, които най-често се използват за добавяне на тегло. Причината е, че се увеличава стабилността и това прави ракетата по-издръжлива. Може да добави и мощност, което пък помага на играта ви.

Важно / Поставянето на лента за тежести на тези места също може да повлияе на баланса и да го измести към главата.

2 и 10

Колкото по-високо на главата на ракетата поставяте лентата, толкова повече мощност добавяте, а това съответно дава повече полза в играта. Но също така води до известна загуба на стабилност и контрол.

12

Горната част на главата е мястото, където при поставянето на лентата, може да получите най-голяма мощност и повече баланс на главата.

Дръжката

Ако добавяте лента към главата и искате да запазите същия баланс, трябва да поставите същото количество лента под дръжката на ракетата.

Ако искате да намалите баланса в главата, както и да увеличите контрола, добавете лента към дръжката в областта на захвата за основното навиване.

Става ясно, че има много възможности за промяна на характеристиките на ракета. Важно е да знаете от какво имате нужда и да се консултирате с професионалист или инструктор, преди да направите каквито и да било промени.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Амортисьорите за тенис ракетите могат ли да спасят лактите ви?


Посрещаме новата HEAD Boom Pro 2022

Последни публикации