Посрещаме новата HEAD Boom Pro 2022

Boom Pro 2022 дебютира на тенис сцената като част от най-новата линия ракети на HEAD, а новината е, че надминава очакванията. Проектирана е да е удобна за ръцете и да изостря усещането за играта. Изключително маневрена като за ракета от Pro серия, тя осигурява невероятен спин (с матрица на наплитане 16х19) и кара топката да отскача извън корта. Тази ракета се превръща в безпогрешно оръжие за всеки удар. Тестовете я препоръчват за този, който търси стабилна ракета, с която лесно защитата се превръща в атака.

Плюсове: Комфорт / Мощност / Сензитивност

Препоръчва се за ниво средно до напреднали.

Наземни удари

HEAD Boom Pro впечталява с възможност за светкавичен замах, който остава стабилен при контакт с топката, като усещането за баланс и стабилност се запазва през цялото време. Комбинацията от сила и контрол придава известна мекота в движението, сякаш се адаптира към спецификата на удара, което позволява висока скорост и контрол върху спина.

Според много от тестващите, Boom Pro дава възможност за подобряване на бекхенда. По време на сляп тест на Boom Pro е установено от много играчи, че тя е по-лесна за въртене, дава възможност за силни дълбоки удари в корта и високо ниво на контрол при връщащия удар - контрол на плъзгането при контакт, стабилност и лесно завъртане. Най-честото сравнение по критерия контакт с топката е с ракетата Prestige Tour, но Boom Pro е по-маневрена. Позволява по-добра игра с ъглите и височините на топката, а не просто удар направо през корта.

Като професионална ракета Boom Pro доста улеснява замаха и по-лесно генерира скорост на главата в сравнение със Speed ​​или Radical Pro. Глава с размери 98 квадратни инча е отлично решение за мощност и подобрено усещане за контрол на топката. Масата помага за подобряване на замаха и за люлеещия елемент в удара. А лекотата, с която се преминава от атака в защита, ще превърне Boom Pro в любима на много тенисисти.

Воле

Маневреността на Boom Pro я прави отлична за реакция ракета, която контролира топката с лекота и поема добре темпото. Позволява удари както с докосване, така и със сила. Адаптира се добре към всякакъв вид захват и удар, и позволява добра игра до мрежата, предвидима е. Осигурява стабилност и комфорт едновременно. Така че Boom Pro е изключително подходяща ракета за игра на двойки - осигурява стабилност, бърза смяна и адаптация към темпото, добро въртене и лесна смяна на ъгъла. Лесното маневриране помага за точност и предвидимост при удара.

Сервис

При сервиране Boom Pro е като фино настроена машина - възможност за контрол на точността на удара с добавено въртене. Така намеренията при сервис могат да бъдат добре прикрити. А бързото движение на главата във въздуха помага за помага за бърза смяна на зоната на удара и поемане на рискове. Boom Pro позволява няколко поредни сервис удари, без да се променя скоростта на замаха.

Ретур

HEAD Boom Pro впечатлява и при връщане на сервис. Дори срещу големи сервирания, реакцията е удобна, а постигането на дълбочина - лесно. Мекотата при посрещането на топката осигурява комфорт и гладкост на удара, което носи и увереност в играта. В същото време ретурът срещу слаб сервис също е под контрол. Ракетата HEAD Boom Pro е достатъчно масивна, за да поеме удара, като същевременно е балансирана по начин, който я поддържа маневрена. Лесният отговор на по-бавните подавания и дълбокото връщане на топката превръщат ретурите в забавление и наслада.

Технически спецификации на HEAD Boom Pro

  • Размер на главата 98 sq / 632 кв.см
  • Дължина 27 in / 69 см
  • Тегло 11.6 oz / 329 гр
  • Баланс / 32 sm/6pts HL
  • Конструкция / 22,5 мм / 22,5 мм / 22 мм
  • Състав / Graphene 360+/Graphite
  • Модел наплитане / 16 Mains / 19 Crosses

ВИЖТЕ ОЩЕ:

HEAD триумфира в ATP и WTA през 2021-ва

Кои са най-добрите корди за тенис ракети?

Последни публикации