Най-бързият гол в историята на футбола

Буквално за няколко секунди и обикновено от средата на терена - такива са най-бързите голове в историята на футбола. Представяме ви трите най-бързи и видео към тях.

Най-бързият гол в световната история на футбола

Голът на нападателя Науаф ал Абед през 2009 г. за младежкия отбор Ал Хилал от Саудитска Арабия бе отбелязан за 2 секунди в мача! Той стреля от центъра на терена, като по този начин постави рекорд. Но играта, в която беше отбелязан този гол, беше отменена, което води до отмяната на титлата “най-бързия гол в историята на футбола”. Причината е възрастта на играчите - над 23 години - което е над изискването за младежките отбори.

Най-бързият гол на европейско първенство по футбол

Мнозина ще бъдат изненадани, но най-бързият гол на европейско първенство бе отбелязан от руски футболист. Играчът от руския национален отбор Дмитрий Кириченко на Евро 2004 в мача на Русия срещу Гърция вкара гол в 67-та секунда. По това време Кириченко бе играч на ЦСКА. Преди това головете на европейското са били отбелязвани не по-рано от третата минута.

Най-бързият гол на световно първенство по футбол

Този рекорд принадлежи на турския нападател Хакан Шукюр - през 2004-та той вкара в 11-тата секунда в мача за трето място между Турция и Корея.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

По какво се различават вратарските ръкавици

Специфичните тренировки на вратарите

Последни публикации