Как да опаковате тенис сака си

Ако сте професионален играч, знаете, че опаковането на тенис чантата е ключово умение, почти като сервирането. Големите спортисти знаят, че подготовката за тенис мач включва повече от просто физическа и психическа готовност. Означава и внимателно подготвяне на сака с екипировката.

Едва ли си представяте добър тенисист с натъпкана чанта със смачкани вещи. И все пак има нещо като контролен списък с основните неща, които трябва да носите на корта.

Съвети за опаковане

Някои играчи приготвят чантата си вечерта преди мача. Други предпочитат да го правят предварително. Няма значение какви са вашите предпочитания, но опаковането на багажа и уверяването, че сте готови за мача, е съществена част от вашата подготовка за състезание.

Организирането на ракетите и на други основни неща е лесно с чантата за тенис HEAD, която има множество отделения, така че можете да държите всичко отделно и да сте сигурни, че всичко необходимо ви е подръка. Ако чанта ви за тенис HEAD има отделение за ракети с технология климат контрол CCT+, винаги трябва да съхранявате ракетите си в него, тъй като това ще ги предпази от екстремни температури. Отделението за обувки ще предотврати попадането на мръсотия, трева или влага върху други вещи.

Почиствайте редовно тенис чантата. Това ще помогне да поддържате не само чантата си за тенис HEAD “във фомра”, но и основните неща в нея ще бъдат винаги в добро състояние, когато имате нужда от тях.

Кои са основните неща в тенис чантата

Ракети

Може да вземете на корта повече от една ракета HEAD, в случай че скъсате струна по време на мач. Новак Джокович носи шест ракети. Няма нужда от толкова много. Просто можете да правите това, което правят професионалистите и да използвате ракети с различно опъване на кордажа.

Това ви дава възможност да превключите по средата на мача на по-ниско или по-високо напрежение в зависимост от условията и начина, по който сте ударили топката през този ден. Но се уверете, че знаете коя ракета с какво напрежение е, за да не се объркате, когато сте в разгара на състезанието.

Резервни струни, грипове, ленти и амортисьори

Не излизайте от вкъщи без резервни струни за ракета. Така ще кои са най-подходящи за вашата игра. Наличието на няколко резервни ленти в чантата ви ще ви позволи да намотаете нова за оптимално усещане, контрол и комфорт. Освен това има смисъл да носите резервен амортисьор против вибрации със себе си, тъй като е възможно внезапно да останете без него.

Хавлиена кърпа

На корта се потите. Подсушаването с кърпа по време на почивката ще ви помогне да се почувствате комфортно и да се освежите.

Слънцезащитен крем

Не забравяйте да защитите кожата си, когато играете на открито, особено през лятото. Можете също така да носите балсам за устни с вас.

Шапка, козирка и друг вид защита за глава

Ако слънцето внезапно изгрее и заблести в очите ви, докато играете, ще имате проблеми. Дори ако обикновено не носите шапка или козирка, докато играете, добре е да ги имате в чантата си. Ако ви е удобно, може да играете и със слънчеви очила.

Резервни дрехи

Да имате свежи сухи дрехи в сака може да помогне за комфорта. Професионалистите понякога вземат със себе си няколко взаимозаменяеми комплекта дрехи. За мач от 3 сета Джокович взема четири фланелки на корта, а за мач от 5 сета той взема седем фланелки, както и резервни чорапи, шорти и ленти за китки.

Топки HEAD

Дръжте кутия с топки в чантата си. Те никога няма да бъдат излишни!

Лични вещи

Пазете най-ценните си предмети на сигурно място в отделението с цип в чантата си. Някои играчи, включително Новак Джокович, обичат да носят амулети в чантата си, които смятат, че ще им донесат късмет на корта. Известно е също, че Джокович носи сръбското знаме и снимки на семейството си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Три начина да завържете тенис обувките

Оловна лента - как се използва и защо ви е необходима

Последни публикации