Три начина да завържете тенис обувките

Всеки си мисли, че знае отлично как да завързва обувките си - в крайна сметка го правим от деца. Но чудили ли сте се някога дали пък няма по-лесен или удобен начин за завръзване на тенис обувките ви, който дори се отразява върху начина ви на игра?

В крайна сметка тенисът започва с движение и работа на краката - колкото по-удобно са обувките ви и в колкото по-добра позиция за удар сте, толкова по-вероятно е да реализирате пълния си потенциал.

Промяната на начина, по който завързвате обувките си, може да бъде разликата, която ще ви позволи да спечелите следващия си мач или дори турнир. А знаете ли как да връзвате връзките на обувките си, така че те да не се развържат по средата на мача, но да могат лесно да се развържат след това?

Представяме ви три начина за удобно връзване на тенис обувките, които ще ви направят по-бързи на корта.

LOOP RUNNER

Ако петите ви се хлъзгат, когато бягате по корта, или пък се търкат в задната част на обувките и получавате мазоли, това връзване ще промени нещата. Възможно е също и пръстите на краката ви да се удрят в предната част на обувките и това също да причинява дискомфорт и мазоли. Опитайте метода за връзване Runner's Loop.

Може би сте се чудили защо обувките за тенис имат допълнителна дупка за връзки? Това допълнително ухо може да използвате, за да си осигурите повече стабилност на корта.

 1. Кръстосвайте връзките както обикновено, докато стигнете до второто ухо отгоре.

 1. След това от всяка страна прекарайте връзката през горния отвор от същата страна (но не ги кръстосвайте отново). Вече сте създали примка от всяка страна.

 1. След това прекарайте всеки край на връзката през примката от другата страна и завържете връзките.

ВРЪЗВАНЕ ЗА ШИРОКИ СТЪПАЛА

Ако имате широки стъпала, тази техника на връзване ще ви осигури повече комфорт и място в обувките. Не забравяйте, че по време на дълги мачове стъпалата леко се подуват, особено в топли дни, така че ще им трябва повече място.

 1. За по-свободно усещане, започнете с връзване направо през долните две дупки, така че връзките да са отгоре и през дупките във вътрешността на обувката.

 1. Сега от страната на палеца на крака прекарайте връзката през втората дупка от същата страна и след това направете същото от страната на малкия пръст.

 1. След това вземете връзките от страната на палеца си и ги прекарайте през третата дупка от същата страна и след това повторете процеса от страната на малкия пръст.

 1. След това кръстосвате връзките, докато стигнете до горния отвор, след което завързвате връзките.

ДИАГОНАЛНО ЗАВЪРЗВАНЕ

Ако сте имали болка или изтръпване на пръстите на краката, можете да опитате метода на диагонално връзване.

 1. Започнете, като прокарате единия край на връзката през долния отвор, който е най-близо до палеца на крака ви и след това диагонално напречно и през най-високия отвор от другата страна.

 1. Уверете се, че сте прокарали връзката, за да имате достатъчно дължина, за да завържете връзките си.

 1. Вземете другия край на връзката и го издърпайте през другото долно ухо отгоре навътре.

 1. Сега го прекарайте през следващата бримка от другата страна, отвътре нагоре, и продължете да плетете модела, докато стигнете до горната бримка.

 1. Сега завържете връзките на обувките си.

РИФОВ ВЪЗЕЛ

Ако имате ли чувството, че връзките на обувките ви постоянно се развързват по време на мачове, опитайте този възел, който трябва да остане на място през цялата игра, тъй като колкото повече се движите, толкова по-стегнат става той.

Проблемът с традиционния начин за връзване на връзките на обувките, често наричан бабешки възел, е, че правите всичко - първоначалната стъпка и след това примката - отляво надясно. Но, когато правите всичко в една посока, лесно може да се развърже, когато се движите.

С риф възелът завързвате панделката в обратна посока на тази, с която сте започнали, което увеличава вероятността да си остане на възел. А в края на мача лесно можете да развържете връзките си с едно движение.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Универсални маратонки за тенис - какво трябва да знаете за тях

Как да почиствате обувките за тенис

Последни публикации