Идеалните женски ски за начинаещи

Първите ски понякога носят повече вълнения от първата любов - на тях се възлагат големи надежди. А това дали ще ги оправдаят или не зависи до голяма степен и от това какъв ще бъде “пътят” на новоизлюпения скиор. В случая скиорка.

За да не сгрешите при избора, на първо място е важно внимателно да изчислите собствени си параметри (бъдете напълно честни): височина, тегло, спортно минало и като цяло скоростта за овладяване на нови физически умения. Въз основа на тази информация може да започнете с проучване на пазара.

Ако става дума за първия чифт алпийски ски, то почти винаги пистовите модели са с тясна геометрия и максимална работна повърхност на канта. Именно с това си заслужава да започнете скиорския си път. Тези ски изначално се проектират така, че да може всяка скиорка да усвои максимално лесно на основните принципи на каране на ски. Тук няма какво да объркате: всичко е “събрано” по такъв начин, че ските да ви помогнат да започнете завоя, да излезете лесно от него и да създадете оптимално сцепление с повърхността.

Важно да имате предвид, че дори и да сте начинаеща, първите ви ски няма да са непременно най-лесните. Добре е в началото да наемате ски, а едва на по-късен етап (при усвояване на принципте на каране) да пристъпите към купуване на собствен чифт, отчитайки всички особености.

В магазин Sport Station едни от най-предпочитаните от дамите модели ски за начинаещи са HEAD Pure Joy. Този модел е истински бестселър в сектора за женски ски за начинаещи вече няколко сезона подред.

HEAD Pure Joy е идеален за вас, ако сте със средно телосложение - не са толкова меки и леки ски, за да осигурят достатъчно сцепление, затова ако сте много слаба, задължително се консултирайте с професипналистите в магазина. Много късият радиус позволява на ските почти самостоятелно да управляват завоя и ви насочват сами. Най-вероятно дори в началото няма да забележите как ските започват да завиват. Но фактът, че веднага ще ви хареса да карате, е гарантиран.

Pure Joy са ски, които можем да наречем бизнес клас от линията Joy на HEAD. Просто са различни ски в сравнение с останалите Joy - Total, Epic, Real, Super, Absolut, отнасящи се към лукс класата. Разликата в детайлите е осезателна, но ще дойде моментът, в който начинаещият ще я усети, когато премине на следващия сегмент. Като начало е добре да стартира с подходящо ниво - а Pure Joy са идеалните ски за това.

Все пак консултантите в магазин Sport Station ще ви предложат оптимален вариант за вас, който може дори да ви е по-интересен.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

9 неща, които да направите след ски ден

Интересната история на скиорската мода

Последни публикации