Обзор на ски колекция HEAD 2020/2021: част 2

Продължаваме с представянето на ски колекцията на HEAD за сезон 2020/2021, чието разнообразие е впечатляващо. Първата част може да прочетете ТУК.

Premium & Prestige - премиум сегмент

Това са първикласни модели на марката, създадени, за да задоволят и най-взискателния вкус, както по отношение на техническите характеристики, които неизбежно влияят върху качеството на карането и удоволствието от спускането, така и по отношение на дизайна. Моделите са базирани на два от най-популярните модела SuperShape.

За тези, които държат на безупречността на всеки завой, в продължение на няколко години HEAD лансира линията Premium Performance. Тя се състои от два модела, които повтарят геометрията на бестселърите на линията SuperShape:

Prestige - първикласен универсален модел, базиран на e-Rally.

Premium - бърз състезателен модел, базиран на e-Speed.

Първокласно качество рожково дърво и пепел правят тези ски доста по-леки от обичайните им посестрими SuperShape. Специфичността на използваната дървесина осигурява по-плавно спускане, което е особено оценено от любителите на скоростта и прецизното маневриране. Комбинацията от дърво, фибростъкло и въглеродни стрингери, специален амортисьорен слой и ЕМС технология са отговорни за овладяването на вибрациите. В допълнение към перфектното каране, ските от линията Premium Performance предлагат изтънчен дизайн.

V-Shape — пистови модели за спокойно каране

Серията се появи преди няколко години, за да замени линията Instinct. Целта й е да даде възможност за максимално комфортно каране във всякакви условия за напреднали и на начинаещи. Технически и геометрично моделите не са се променили от колекция 2019/2020. Принципът остава същият - съответно колкото по-високо е цифровото означение, за толкова по-подготвени скиори са предназначени. Това, което обединява ските от серията V-Shape е тяхното предназначение: удобно и спокойно каране през целия ден. Пълнежът, в зависимост от модела, е дърво или комбинация дърво и синтетика.

V10 е най-широкият модел за най-подготвените скиори, които държат на удобството през целия ден.

V8 са удобни за средно подготвени скиори, “снизходителни” към грешките.

V6 са леки и универсални ски, също “снизходителни” към грешките, за средно подготвени скиори, подходящи за неравен и мек наклон.

V4 са за любителите на лесните “сини” писти с относително мек сняг. Идеални са за начинаещите или за новаците в спускането.

V4 XL са широка версия на V4 за начинаещи, която позволява каране извън пистата.

V2 са за начинаещи на лесни писти.

Женските ски Head Joy

Освен конструктивни промени, ските от тази линя са и с променен състав. Липсват всички широки модели: Big Joy, Wild Joy и Great Joy. Но моделите за писта са разширени с два нови: Real Joy и Power Joy. Дизайнът също е променен донякъде - станал е по-интересен, но цветовите комбинации са запазени.

Pure Joy е хитов модел от няколко години. Новите я избират, за да продължат да развиват уменията си. А напредналите - за да се наслаждават на приятни и леки спускания със средни скорости. Добавени са графенови вложки, което помага за отлично сцепление и стабилност, достатъчна за средни и ниски скорости.

Real Joy е нов модел на марката, който бърза да заеме мястото си под слънцето и да спечели титлата за новия хит. Геометрията му напълно повтаря тази на Pure Joy, но в сърцевината си съдържа не само синтетична пяна, а и вложки от дърво. Този идеален състав ги прави подходящи за по-големи скиори, които търсят устойчиви, стабилни и комфортни за управление ски при средни скорости.

Absolut Joy е специфичен модел, който има голям успех сред начинаещите и напредващите скиори. Геометрията им с широка талия ги прави идеални за каране сутрин по подготвен склон и през втората половина на деня, когато пистите са неравни. През този сезон обхватът на използване на модела се разшири: ските са придобили повече стабилност и по-добро сцепление, а управлението им е по-комфортно. Подходящи за каране в продължение на цял ден.

Epic Joy е маневрен тесен модел за писти, който е снабден с всички технологии от арсенала на HEAD. Ските разкриват пълния си потенциал на гладко трасе, като с тях могат да се правят красиви тесни дъги. Идеални са за ранобудните. Пълноценният слой графен и въглеродни влакна им придава допълнителна здравина. Любителките на техническия карвинг ще оценят достойнствата на модела.

Super Joy е динамичен модел, подходящ за скиорки с добра техника. От една страна дават възможност на новите да отработват техниката си в продължение на няколко сезона, а от друга - идеални са за целодневно каране. Средният радиус позволява демонстрация на уменията и по неидеална писта.

Total Joy е универсален модел за скиорки със средно ниво или по-високо.

Head Kore - фрийрайд

Тази линия остава практически непроменена и честно казано изглежда, че все още не са й необходими промени и нововъведения, тъй като напълно отговаря на съвременните ски тенденции. Създадени по една и съща технология, но с различна ширина и геометрия, моделите задоволяват всички критерии и нужди на фрийрайдърите. Обърнато е специално внимание на теглото: Kore са необичайно леки, като безтегловни. С олекотените автомати Tyrolia, с които HEAD традиционно работи, тежестта е приятна не само в ръцете, но и на краката.

В центъра на ските има зона без дърво, но с вложка от полимерен материал Koroyd. Вътрешният полимер на пчелната пита Koroyd е по-твърд от външния. Външният пък е по-пластичен и податлив на термична обработка. Това решава две задачи: амортизирането на вибрациите и стабилност при скорост и трудни повърхности. Повърхността на сърцевината е с графен - твърд и лек материал, който заедно със слой от въглеродни влакна придава допълнителна твърдост и гъвкавост. Имената на моделите говорят сами за себе си, а цифрите не са нищо друго освен ширината на талията , а женските модели традиционно се маркират с буквата W.

Kore 117 са за любители на дълбок сняг и открити пространства. Изискват умения и усилия, за да ги преместите на къси дъги. Стабилни при дълги преходи.

Kore 105 са любими на много райдъри, тъй като дават увереност в трудни зони. Носът и петата са меки и са идеални за изследване на снежните полета.

Kore 99 е “хитър” модел за технични райдъри. Достатъчно леки, но достатъчно здрави, маневрени и подходящи дори за най-тесните коридори в гъста гора. Твърдостта им гарантира отличен контрол и върху заледени участъци.

Kore 99 W е същият модел като мъжките ски, но с различни цветове и дамски размери. Като се има предвид твърдостта, ширината и късия им радиус, те са идеални за смели жени, които не могат да си представят спускане без скорост. Изискват мощна техника.

Kore 93 е един от най-добрите модели за тези, които искат да са навсякъде, но не претендират за идеална техника.

Kore 93 W е пълен аналог на мъжкия модел 93. Добър модел е за тези, които преминават от писта към фрийрайд, но искат да го направят плавно и с удоволствие.

Kore 87 е новината за сезон 2020/21. От една страна моделът запълва мястото на липсващия Monster, а от друга - придава изцяло нова динамика на тези не твърди, но универсални ски. Добър рокер, минимално тегло благодарение на конструкцията LYT Tech и дървото каруба, гъвкава геометрия - какво друго е необходимо, ако искате да карате навсякъде и да получите максимално удоволствие от карането, ако имате средна техника и скромно тегло.

Тази година HEAD се опитва да задоволи всички желания на скиорите, усъвършенства технологията на преобразуване на кинетичната енергия и представя най-добрата версия на хитови модели. Без да загубят твърдостта и динамичността си, ските са с добавена плавност.

Дамските модели са станали по-гъвкави и по-стабилни, а стабилността и сцеплението им - по-изразени. Това се отнася за всички модели в дамската линия, но особено се усеща в Absolut Joy и Total Joy.

Всяка година HEAD работи за усъвършенстването на технологиите, актуализира колекциите си - появяват се нови модели, а други изчезват. Геометриите се финализират, появяват се нови методи на сглобяване, пълнежът се актуализира - промените са не толкова на думи, а преди всичко на практика.

Последни публикации