Новите имена на тенис ракетите HEAD

Изборът на ракета е сериозно и лично решение за всеки тенисист: все пак трябва да изберете правилната за вас и вашата игра. Ова е една от причините HEAD да актуализира имената на моделите - да помогне за по-лесното ориентиране в асортимента, което пък дава възможност за по-обосновано решение.

Всъщност съществуващите сега модели HEAD разделя на три категории: Tournament, Performance и Team.

TOURNAMENT

Ракетите от тази категория са създадени както за професионалисти, така и за напреднали любители и такива, чиято игра е на високо ниво.

Новите и стари (в скоби) имена на моделите са: PRO (PRO), TOUR (TOUR).

PERFOMANCE

Тези ракети са предназначени за най-голямата група тенисисти на HEAD - категорията Performance. Ако играете за собствения си клуб, участвате в турнири от време на време или играете с приятели няколко пъти в седмицата, значи сте в тази група. Винаги се стремите да подобрявате играта си и това желание за усъвършенстване се отразява в имената на ракетите. MP всъщност означава “Main Performance”, а по-леката й версия е известна като MP L.

Новите и стари (в скоби) имена на моделите са: MP (MP), MP L (MP LITE).

TEAM

Ако играете от време на време или всяка седмица играете по двойки, то изборът ви на ракета е от категорията Team. Както е видно от името й, Team L е по-лека версия на модела Team.

Новите и стари (в скоби) имена на моделите са: TEAM (S), TEAM L (LITE).

По-долу прилагаме пример с линията Prestige. По същия начин са променени имената на ракетите и от останалите линии на HEAD - Speed, Radical, Extreme, Gravity, Boom.

PRESTIGE 2021

В линията PRESTIGE 2021 има четири модела: два от линията Tournament (PRO и TOUR) и два от Performance (MP и MP L), но липсва модел от линията Team. Ако в момента играете с PRESTIGE и искате да я смените с нов модел пак от същата линия, ето как да се ориентирате в търсенето:

Стара MP = Нова PRO

Стара PRO = Нова TOUR

Стара TOUR = Нова МР

Стара S = Нова MP L

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Посрещаме новата HEAD Boom Pro 2022

2021-ва година потвърди: HEAD е № 1 световен бранд за тенис ракети

Последни публикации