Най-добрите универсални ски за планината

Универсалните алпийски ски са най-популярните и предпочитаните от повечето скиори любители - те са симбиоза между разширена геометрия на тесните ски и опциите, заимствани от моделите за фрийрайд, които осигуряват висока проходимост. Тази комбинация от характеристики безусловно влияе върху карането: висока маневреност на подготвена писта, лесно управление и максимална способност за преодоляване на различни препятствия, присъщи за пресечен терен.

С всяка изминала година такива ски набират все по-голяма популярност. Изборът на скиорите е абсолютно ясен. За мнозина карането на ски е заслужена почивка и удоволствие. Да се откъснат максимално от ежедневието и да се насладят на каране цял ден е любимо на скиорите любители. Сутрин на твърдата писта е нужно сцепление. А в същото време неравностите не трябва да ви вадят от трасето. В един чифт ски е нужно да са събрани много характеристики. HEAD е водещ производител на ски, който разбира тази тенденция и не се отказва да експериментира с геометрия и профили.

Общата схема е една. Линия на талията варираща от 75 до 95 милиметра и профили с ясно изразени рокери. Пълнежът на конструкцията и теглото могат да варират значително от модел до модел в зависимост от нивото на подготовка на скиора. Меки и леки модели са за тези, които тепърва започват да се спускат по пистите. Твърди и тежки са предимно спортните ски. В зависимост от нивото и предпочитанията за каране, става и изборът на ските, който пък впоследствие осигурява и спектъра от желаните емоции на пистата.

Универсални се наричат моделите, които имат най-широк спектър на приложение. В допълнение към гъвкавостта, тези ски предлагат изключителни характеристики при каране.

Един от тези модели са универсалните алпийски ски HEAD Supershape e-Rally

По традиция през последните години първи в списък с бестселърите на Head е моделът Supershape e-Rally. Геометрията с талия от 78 мм е гаранция за смело и доста бързо каране за универсални ски. Вътрешността е от дърво и титан. Качеството на материалите и начинът, по който са подредени, създават яркостта и живата динамика на каране. Новата система за убиране на вибрации определя и качествения контрол и много висока плавност при управлението на ските.

Общото с предшественика им - моделът Supershape iRally - е идеята и червеният цвят. Начинът, по който HEAD е усъвършенствал геометрията, профила и обновения начин на сглобяване, придават на e-Rally способността за качествено ново удоволствие от карането.

Разбира се, не трябва да приемате, че e-Rally е магия и ще ви осигури супер техника и способността да се реете на всяка повърхност. Но у тях е заложен широк диапазон комфортни условия и са чудесен вариант за средно напреднали скиори, които са доволни от техниката си и искат да карат най-вече за забавление.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Как да избирате ски чорапи

Подготвяйте тялото си, докато сте извън пистата

Последни публикации