Как живее Шарапова две години след като се отказа от тениса

Преди време я наричаха HEAD бунтарка, а днес, две години след като се отегли от професионалния спорт, тенисистката се сгоди, инвестира в 3 компании, обикаля Европа с годеника си британския милиардер Александър Гикс и обяви, че е бременна. Детето е първо и за двамата, а Мария избра да съобщи за щастливото събитие навръх 35-тия си рожден ден.

За двете години извън тениса, Шарапова като че ли действа с размах. Освен годежа, тя разшири инвестиционното си портфолио със следните дейности:

  • инвестира (неизвестно колко) и стана стратегически консултант на компания за устройства за грижа за тялото Therabody;

  • В партньорство за $900 000 купи 30% от компанията Bala, която произвежда гривни с тежести за тренировки, и участва във фотосесия за рекламната кампания на марката, вдъхновената от 70-те г, която зае почетно място на булевард Санта Моника в Лос Анджелис;

  • стана съветник на Naked Retail, базирана в Ню Йорк компания, която предоставя физическо пространство на онлайн марки, които нямат собствени магазини;

  • записа видеа за майсторски клас по тенис от 20 епизода за образователната спортна платформа The Skills ($19 за месечен абонамент, $96 за годишен абонамент);

  • инвестира и стана консултант на Tonal, калифорнийска стартираща компания, която произвежда домашни тренажори за по 3000 долара всеки.

През есента на 2020-та Шарапова стана една от само двете спортистки в списъка на Forbes за 100-те най-богати жени в Америка, които са направили състоянието си сами (а не получено от наследство или след развод). Изданието класира петкратната шампионка от шлемовете на 87-о място и оцени нетната й стойност на 200 милиона долара (малко по-високо беше класирана Серина Уилямс и нейните 225 милиона долара).

Шарапова започна да рекламира някои от собствените си продукти в личния си Instagram. Често се снимаше в дрехи на Pangaia - марка, в която инвестира годеникът й Гикс. Но с бърбъна, който произвежда тя, рядко имаше директна реклама, а по-скоро се забелязваше бутилката на масата в епизодични публикации.

34-тия си рожден ден тя отпразнува в луксозната винарна Harlan Estate в долината Напа в Калифорния, проектирана от местната архитектурна звезда Хауърд Бюкан, а тортата й беше направена от огромни палачинки.

Следващите два месеца обиколи Европа с годеника си - Хърватия, Англия (където родителите на двамата бъдещи младоженци са се запознали), Шотландия, испанския остров Менорка, Италия, където Шарапова бе гост на филмовия фестивал и архитектурното биенале във Венеция.

От Европа Шарапова и Гилкс се върнаха в Ню Йорк, където, за изненада на нюйоркчани, Мария предложи да посещава тенис турнири като зрител. Така на финала на US Open за мъже те бяха в компанията на художника JR и дизайнера Габриела Хърст.

Хърст е именно дизайнерката, която облече Шарапова в злато за церемонията на червния килим на Met Gala 2021, модното събитие на годината.

35-тият й рожден ден обаче (19 април 2022) ще остане запомен, защото този ден тя избра да съобщи за първата си бременност.

Героите на HEAD остават такива и след професионалния тенис!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Тренировката на Шарапова за ловкост

Джокович: Господарят на тениса

Последни публикации