HEAD и Porsche с ексклузивна колаборация

Първата колаборация в зимните спортове между два водещи световни бранда е факт: базираният в Щутгарт производител на спортни автомобили Porsche и австрийският производител на спортни стоки Head обявяват партньорството си в зимните спортове за Зима 2022.

В основата на партньорството са два модела ски, вдъхновени от състезателните модели, предлагащи несравнимо усещане на снега, характерно за продуктите на двата бранда. Ядрото и на двата модела ски е от масивно дърво, произведени с карбонови влакна и титанал. Вдъхновението за High-performance в моделите Porsche 7 откриваме в дисциплината гигантски слалом, а моделите са проектирани за спускане по обработени писти. Чрез моделите Porsche 8 партньорството се представя с ръчно изработени high-performance ски, които пък предлагат еднакво отлично изживяване както на пистите, така и извън тях.

Колабрацията продължава с линия дрехи, ски щеки, каска с визьор и чанта, които ще допълват ски колекцията. За създаването на моделите в тясно сътрудничество работят продуктовите дизайнери и експерти на Porsche Lifestyle Group и Head, заедно с посланика на марката Porsche и двукратния златен олимпийски медалист Аксел Лунд Свиндал.

“Porsche Lifestyle Group и Head са идеалните партньори, които гарантират перфектното развитие на нашата ски колекция както в техническо, така и в дизайнерско отношение”, казва Лутц Мешке, заместник-председател и член на Изпълнителния съвет за финанси и IT. “Дългогодишният състезателен опит на нашия посланик на марката и всепризнат експерт Аксел Лунд Свиндал изигра ключова роля в разработването на продуктите.”

Майсторска изработка и качество

“Като бивш състезател и спортист на HEAD познавам отлично майсторството и на качеството, които притежават ските на марката”, казва Лунд Свиндал. “Същата отдаденост и изящно майсторство влага и Porsche в разработването и производството на емблематичните си спортни автомобили. Връзката ми и с двете компании е тясна и с удоволствие се включих в стартирането на новото партньорство Porsche - Head. Наслада за мен бе да участвам в процеса на разработката на продуктите.”

Клаус Хотер, Изпълнителен вицепрезидент и Ръководител на дивизията за зимни спортове в HEAD, добавя: “Удоволствие за мен е да съобщя, че сега работим върху разработването на два премиум, high-performance модела ски заедно с Porsche Lifestyle Group. Те ще бъдат част от нашата нова колекция Head-to-Toe с атрактивно оборудване и стилно облекло за състезатели, планински и спортни скиори. Всички изключително много се вълнуваме от началото на това забележително партньорство в алпийските зимни спортове.”

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Според FIS HEAD е ски марка №1

Посрещаме новата HEAD Boom Pro 2022

Последни публикации