HEAD е официален партньор на Laver Cup

Трудните времена са предизвикателство, а такива моменти са доказателство за силата на тези, които се адаптират и продължават движението си напред.

Гордостта и възхищението от силата на бранда HEAD днес са споделени от феновете и спортистите по света. Причината е официалното партньорство с Laver Cup - HEAD е водещ производител на ракети, топки, сак за ракети, кордаж и наплитане за световното събитие. Освен това брандът е подписал дългогодишен договор за световно спонсорство на Laver Cup, като стартираме от изданието, което ще се проведе тази година в емблематичния TD Garden в Бостън от 24 до 26 септември 2021 г.

От края на 60-те, когато основателят на HEAD Хауърд Хед за първи път представя алуминиева тенис ракета, тенис брандът заема лидерска позиция въз основа на продажби и репутация, изградена с помощта на доверието на най-добрите играчи в света, които избират да се състезават с ракети HEAD.

Като един водещите световни производители на ракети с толкова богата история в спорта, HEAD е идеалният партньор за Laver Cup и с нетърпение очаквам началото на дългогодишното ни сътрудничество”, споделя Стив Закс, изпълнителен директор на Laver Cup.

От създаването си през 2017 г. Laver Cup се превърна в любима на фенове и играчи, вълнуващи са моментите с публиката и завладяващият уникален отборен дух. Много се радваме да подкрепим това събитие, което продължава да очарова сега и в бъдеще”, казва Отмар Бербиан от EVP Racquet Sports HEAD.

Ракета и сак Laver Cup

В тази нова инициатива за HEAD брандът ще работи в тясно сътрудничество с екипа на Laver Cup, като ще проектира и създаде специално издание на ракета и сак с марка Laver Cup, които ще бъдат с лимитиран тираж и ще се продават преди и по време на събитието.

Какво е Laver Cup?

Кръстена на знаменитата австрийска легенда в тениса Род Лейвър (Rod Laver), Laver Cup се провежда в продължение на три дни, в бърза система за точкуване на драматично черен корт, превърнал се в емблематичен за турнира. По време на състезанието един срещу друг в поредни мачове се изправят най-добрите играчи от Европа срещу шестимата техни колеги от останалата част на света с тенис легенди и съперници като Бьорн Борг и Джон МакЕнроу, настоящи капитани съответно на Team Europe и Team World.

Играят се по четири мача всеки ден - три на сингъл и един на двойки. Победителят е този отбор, който първи достигне или премине границата от 13 точки. Точките, които носи всяка победа на спечелилия, се определят от деня, в който се играе мачът (една точка в първия ден, две във втория и три в третия). Това е гаранцията, че шампионът ще бъде определен именно в последния ден на надпреварата. Мачовете са във формат два от три сета, като решителната част е тайбрек до 10 точки.

За Laver Cup 2021 HEAD ще осигурява топки за всички мачове чрез своя бранд Penn, доминираща сила на американския пазар с дял от 60%. Много от играчите на HEAD са участвали в предишни издания на турнира, включително настоящият номер едно в света в света Новак Джокович, Тейлър Фриц, Диего Шварцман и Александър Зверев. Участието на Laver Cup е доказателство, че си сред най-добрите и е въпрос на престиж.

Според Отмар Бербиан "Laver Cup наистина е идеалната реклама за спорта, който всички обичаме.“

Тази година ще се състои Четвъртото издание на Laver Cup в TD Garden, Бостън, от 24 до 26 септември 2021 г. Отбор Европа вдигна трофея на първото събитие в Прага през 2017 г., в Чикаго през 2018 г. и в Женева през 2019 г.

Последни публикации