Ако за първи път избирате вратарски ръкавици

Ако сте аматьор на футболната врата и никога досега не сте купували вратарски ръкавици, има някои основни критерии, които е добре да имате предвид преди покупка. Не всички аматьори вратари обичат да използват допълнителна защита, някои предпчитат дори “голите ръце”. Нюансите в избора на вратарски ръкавици са разнообразни.

На какво е добре преди всичко да обърнете внимание? Освен цена, марка и дизайн, препоръчваме ви да обмислите внимателно и технологичната част на ръкавиците, тяхната форма и начин на закопчаване.

Какво определя ръкавицата като висококачествена? Няколко са основните моменти:

  • анатомична структура
  • обем
  • надеждна фиксация
  • усещане на топката
  • добра вентилация
  • липса на дискомфорт.

Това са основните критерии, които се отнасят до избора на вратарски ръкавици (включително и за футбол в зала), но са важни и нюансите.

Вратарят първо трябва да реши каква форма да бъдат ръкавиците му - анатомичната структура и минималният обем, който зависи от кройката. По-малкият обем осигурява по-добро усещане на топката, като това съответно увеличава шансовете за възможно най-точно хвърляне към съотборниците. Минималният обем в ръкавиците на Reusch осигурява същевременно високо ниво на защита.

Материали - следващият немаловажен нюанс. Изборът на съвременни материали като синтетика/латекс задължително е комбиниран с наличие на вентилационни вложки. Обръщайте внимание също и на наличието на анатомични канали, които са необходими за естественото движение на ръцете. От избрания материал зависи лекотата на ръкавиците, тяхната еластичност и разбира се дългия им срок им служба. Тук трябва да избирате, експериментирате и да посикате съвет от тези, които отдавна играят с ръкавици Reusch или от консултантите в магазин Sport Station.

Закопчаване - повечето ръкавици са обезопасени с маншет. Тук обърнете внимание на еластичността на регулиращия ремък и лекотата на закрепването му. Важна е бързината, с която може да направите това, което позволява бърза смяна на положението на маншета по време на игра, в случай, че се появи дискомфорт.

Пълнител - производителите днес използват различни материали за омекотяване на ударите и всички те са доста ефективни, ако не говорим за бюджетни модели. Така че изборът остава отново изцяло на вас. Направете проучване сред съмишленици и приятели, сред практикуващи играта с ръкавици, тествайте различни видове, преди да купите.

Цветът, дизайнът и други характеристики са на последно място, но също за важни за удоволствието от играта. Фокусът обаче трябва да е върху удобството и практичността. Задължително е да мерите различни модели, ако може и да тествате в реални условия, за да откриете идеалния размер, който анатомично пасва най-добре на ръката ви.

Надяваме се, че вече имате достатъчно информация и храна за размисъл, и да изберете най-добрата защита за ръцете си! Разбира се това е Reusch.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

REUSCH: Началото на вратарските ръкавици

Как да перете правилно вратарските ръкавици

Последни публикации