Три отлични мобилни ски приложения

Да проследяват прогнозата, състоянието на пистите, на изгледа за снеговалежи, намаления и отстъпки и други подобни бонуси или „заплахи“ за ски сезона – вероятно правите всичко това с помощта на мобилни ски проложения.

Въпреки че използването им няма да ви направи по-добър скиор, те правят карането на ски по-забавно, а разговорите и анализите преди и след това – по-пъстри. Има някои, които са придобили популярност у нас и в чужбина.

SNOCRU, Ski Tracks и SkiLynx са трите най-добри ски приложения за 2020 година според outsidepursuits.com.

Първото нещо, което трябва да знаете за тези приложения, е, че УБИВАТ батерията на телефона и просто няма как да го позлвате през целия ден. Повечето скиори споделят, че за повече от 4-5 спускания тя не издържа. Не забравяйте, че студът също съкращава живота й. Трябва да отчетете също лесни ли са за ползване и дали са достатъчно полезни. Например, ако искате да засечете времето си за ски спускане, трябва да натиснете „бутона“ за старт, което е на практика невъзможно, без да свалите ръкавиците си (без начение дали са със сензорни „пръсти“) и след това отново да ги слагате... сложна работа. Но пък точната статистика ще ви даде реална представа за постиженията ви и за напредъка ви.

SNOCRU

Започваме с едно от най-скъпите приложения – неслучайно го наричат Season Pass. Ако имате ски-приятели, които харесват приложението, може да ги поканите и да се съревновавате с тях, като сравнявате статистиката си. Освен това може да го „закачите“ и на smart часовника си. В главното меню може да добавите различни курорти и писти и да проследите къде сте ходили и по какви писти сте се пускали. Отчита терена, кога сте стратирали и кога сте финиширали. Най-добрата част е, че показва статистика в движение: скорост, разстояние, вертикално падане, надморска височина и колко пъти сте минавали пътеката/пистата/маршрута.

SNOCRU е приложение с много функции, които ви дават информация не просто за тракинга по пистите, но и богата информация от статистики.

SKI TRACKS

Вероятно много от вас ползват това приложение. Особено ако обичате да проследявате различните планини и писти, по които карате. Ski Tracks е перфектно за това и лесно за ползване. Когато отворите приложението, веднага виждате къде сте били и даже всяка отделна писта. Може да запазите любимите си. За разлика от SNOCRU тук не се маркира пробега, а получавате негов сателитен преглед. Но също като SNOCRU дава статистика в движение, дори я изобразява по-добре. Може да виждате: максимална скорост, разстояние, вертикално падане, максимална надморска височина, ъгъл на наклона, продължителност на спускане, профил на спускането. Интересна е графиката на тази статистика. И, разбира се, цената му е по-добра. В крайна сметка, дори и да няма много функции, важното е да има тези, които са ви нужни и на добра цена.

SKILYNX

Това приложение по-скоро е планирано да се използва със смарт часовник и да следи тракинга на вашите ски спътници. Т.е. това би било чудесно приложение за семейството или да следите децата си. Но също така би било отлично и за компания, когато трябва да проследите пътя на приятелите си или да им изпратите съобщение къде да се срещнете. Освен на ски пистите, показва и сателитно изображение на пътеките, по които сте минали, но не и карта, за да видите името на пътя. Статистиката включва: сравнителна скорост (без маскимална скорост), продължителност на каране, максимална височина, измината дистанция, вертикално падане и ускорение. Приложението е идеално за смарт часовник, също и ако сте група скиори или семейство, за да следите всички.

За да бъдем честни обаче, трябва да кажем, че всяко приложение е толкова добро, колкото добре задоволява нуждите ви.

Последни публикации