Тенисисти чупят ракети

ATP турнирите са интересно зрелище, когато играят ядосани мъже. Tennis TV е събрала някои запомнящи се моменти на чупене на ракети, сред които само един е преди 2010 година, но той пък заема първото място.

10_Мачът на Даниил Медведев срещу Диего Шварцман на ATP Cup. Всичко започва от там, че руснакът, както обикновено, поиска извинение за сетбола. В крайна сметква Шварцман го нарича идиот, следва леко пререкание между тях, а след мача те спряха да си говорят изобщо – по инициатива на аржентинеца. В хода на мача Медведев е глобен за две предупреждения – второто получава след като удря с ракетата си по съдийската кула.

9_Анди Родик на турнира в Мадрид през 2011 г. Най-смешното е да говорите със съдията преди да ударите с ракетата по пейката.

  • Имам ли вече предупреждение?
  • Дам.
  • Не сте ми го дали още...?
  • Ще ви го дам.

Родик удря ракетата и веднага получава предупреждението.

8_Новак Джокович в Доха през 2019-та смаза ракетата си в корта така, че след това се налагаше да събират части от нея. Сърбинът загуби мача с Баутиста Агут.

7_Стефанос Циципас потроши ракетата си на ATP Cup и дори нарани баща си, който е и негов треньор. След което бил посъветван от майка си да продължи: „Всичко е наред, играй. Отдясно!“

6_Григор Димитров унищожи три ракети на финала на турнира в Истанбул 2016-та срещу Диего Шварцман. Последната - при резултат 0:5 в третия сет. За което беше глобен и автоматично претърпя загуба. „С това си поведение подведох семейството си, екипа си, феновете си. Извинявам се“, разкая се след това българинът.

5_Ник Кириос в Синсинати 2019-та нарече съдия Фъргюс Мърфи „шибан идиот“ и „картоф“, напусна корта за посещение до тоалетната и се върна с две счупени ракети. За това бе глобен с 25 000 долара и условна дисквалификация за 4 месеца.

4_Беноа Пер в мача срещу Маркос Багдатис във Вашингтон през 2018-та унищожи три ракети след неуспешен микс. Багдатис, който разбра яростта му, се опита да го успокои, но французинът саботира последния гейм и напусна корта под освиркванията от трибуните.

3_Кириос „счупи тавана“ по време на мача с Каспър Рууд в Рим през 2019-та. След като загуби сервиса с 1:1 в решаващия сет, австралиецът хвърли ракетата, получи три предупреждения и глоба. След това продължи с ругатните, заяде се със зрител от публиката, в резултат на гнева си хвърли стол, събра си нещата и си тръгна от корта.

2_ Давид Налбандян на финала на турнира в Лондон през 2012 г срещу Марин Чилич от гняв изрита рекламния борд, зад който стоял страничен съдия, чийто крак бил счупен. Аржентинецът незабавно е отстранен от мача заради неспортсменско поведение. ATP не прилага допълнителни санкции срещу него, но според съдията полицията е разследвала случая.

1_Видеото с легендарното самобичуване на Михаил Южни на турнира в Маями през 2008-ма събира повече от 2 милиона гледания, а до 2018-та е било най-гледаното видео на канала на Tennis TV.

Последни публикации