SELECT Brillant Super TB: официалната топка на Втора професионална футболна лига в България

Българският футболен съюз избра SELECT Brillant Super TB за официална футболна топка в мачовете във Втора професионална футболна лига.

Всяка една футболна топка SELECT стъпва на революционната конструкция от 1962 г, създадена от основателя на компанията Еджил Нилсен (вратар на националния отбор по футбол на Дания), състояща се от 32 панела. Основаната му идея била да се създаде най-надеждната топка, която притежава най-сигурния и правилен полет и отскок - нито прекалено висок, нито прекалено нисък.

В миналото стандартната конструкция на футболната топка била изпълнена от 18 панела, но това не позволявало тя да бъде съвършено кръгла. 32 панела включват 20 шестоъгълника и 12 петоъгълници - това е съвършената конструкция на SELECT, която успява да създаде кръгла топка както никога досега. Откритието на Нилсен получило наименованието “футболната молекула”. Абсолютната кръгла конструкция е от съществено значение за постигането на надеждна аеродинамика на топката - прав полет и контролиран отскок.

След проведени тестове в тунел с вятър в Institute of Health & Sports Science в Университета в Цукуба, Япония, най-новата футболна топка Brillant Super TB е с доказано по-добра аеродинамика в сравнение с останалите топки на пазара. Класическата конструкция на топката с 32 панела означва, че топката среща съпротива в по-късна точка на траекторията си във въздуха, като по този начин запазва скоростта си стабилна и висока за по-дълъг период от време. Това осигурява по-стабилен и предвидим полет, което е важно за футболистите.

Всички футболни топки SELECT са базирани на оригиналното изобретение на Еджил Нилсен за конструкция с 32 панела - без компромиси с качеството, възпроизвеждането и издръжливостта.

Оптимална закръгленост = перфектен полет

Концепцията Zero-Wing в топките от сериите Pro и Club (изработени от висококачествен естествен латекс) осигурява перфектно кръгла и балансирана топка, която винаги запазва формата си при удар, което гарантира прав полет и контролиран отскок.

Тази година Български Футболен Съюз реши топката SELECT Brillant Super TB да бъде официалната топка на Втора професионална футболна лига. Brillant Super TB е официална топка в 11 Първи лиги в Европа: Белгия, Португалия, Дания, Швеция, Норвегия, Финландия, Исландия, Румъния, Босна Херцеговина. Със своята марка DERBYSTAR/SELECT същата тази топка е изборът на Бундес Лигата и Холандската Първа лига.

Убедете се с това видео представяне:

Футболните топки SELECT може да намерите в магазина на SportStation ТУК.

Последни публикации