Обзор на ски колекцията HEAD 2019/2020: част 1

През последните десетилетия инжинерите от HEAD създадоха много не само интересни, но и иновативни модели алпийски ски. Стабилността е знак за майсторство. И тъй като спортистите с HEAD събират максимален брой точки от Световната купа, колекцията ски на HEAD е най-търсената. Някои серии са толкова успешни, че преминават в новия сезон само с лека промяна в дизайна в предела на разпознаваемостта им.

Колекцията ски на HEAD е групирана в шест секции според предпочитанията на скиорите.

Race – от много години е известна като World Cup Rebels и се дели на две подкатегории: World Cup Rebels RD — Race Department (състезателни модели за възрастни и юноши) и World Cup Rebels (за начинаещи и експерти, които предпочитат съревнования по подготвени писти).

Performance – за любителите на „змиорките“ от средно до високо ниво, но не толкова чувствителни към подготовката на склона, както са любителите на Race.

Allride – универсални ски за тези, които предпочитат целодневното каране, независимо от състоянието на пистите.

Freeski – за каране извън пистата.

Women – женски ски.

Junior – ски за деца и младежи.

#1 СКИ HEAD RACE

Тази категория ски винаги се дели на две подкатегории – за спортисти и за сериозни фенове. За тези, които се състезават по писти, не непременно бързи, и искат да имат ски, много подобни на тези, с които карат състезателите.

World Cup Rebels RD

RD — Racing Department са състезателни ски за тренировки и за състезания. Модели за слалом, гигантски слалом и скоростно спускане, като ските се правят стриктно в съответствие с правилата за конкуренцията на FIS. За любителите има специална версия i.GS RD Pro – меки, с по-малък радиус (от 23 до 28 метра) и размери. Ски серията RD Team за слалом и гигантски слалом предназначена за юноши.

World Cup Rebels

Тази серия е за любителите на добре подготвените трасета, които са възможно най-близки до „бойните“ (RD). 8 модела могат да бъдат разделени на 3 класа според нивото на каране, така че и експертът, и напредналият, и начинаещият да намерят модела за себе си. Почти всички ски от тази линия са с талия 68 мм, което подобрява контрола по неиделана писта.

Експерт на високите скорости

Тук попадат два модела, които са създадени по спортни технологии, но са възможно най-добре адаптирани към условията на добре подготвените писти (но не заледени). Те включват и конструкцията Sandwich-Cap, и KERS, и спортната титаниева пластина с диаметър 0.8 мм, и състезателна платформа WCR.

i.Speed Pro – за дълги дъги и високи скорости. Започват да разкриват качествата си на средни и високи скорости. Имат нужда от простор и добре подготвена писта.

i.Race Pro – намаленият радиус прави ските по-универсални – той позволява да изписвате дълги дъги по склоновете и улесняват обръщането на среден радиус при голям трафик по склона и напомняща за себе си умора.

Експерти

Три модела с различен радиус са създадени за професинално каране през целия ден. Те са по-меки от серията Pro, затова изискват по-малко сили за управление, но в същото време запазват спортния си характер и сцепление. Устойчивостта на усукване е висока, което гарантира надеждност при завой.

i.SL – ски за слалом. С острия си кант и агресивно пързаляне са много близо до спортните модели. Бързи и пъргави, при малко натоварване смело изрязват средни дъги. Идеални за къси склонове. Идеални за напреднали, които обичат късите дъги.

i.Speed – за любителите на средни и особено дълги дъги. За тези, които предпочитат високата скорост и дългите писти.

i.Race – универсален вариант на средния радиус. Харесвани са от любителите на средни и по-високи скорости.

За любителите на средните скорости

Три модела с раличен радиус за тези, които ценят комфорта на подготвените писти. Подходящи са за амбициозните начинаещи, които искат да напредват, и за скиори на средно ниво. Моделите са достатъчно меки по дължина, за да прощават грешки и да не са прекалено агресивни. Спортният профил без рокер помага да държите склона упорито, дори и с малко усилия. Осигурете си удоволствие от изрязаните дъги при ниски скорости и с малко усилия.

i.SLR – за къси дъги. Най-тясната талия в цялата серия – 66 мм.

i.GSR – ски от среден клас за тези, които искат да карат уверено и удобно в планините. За уверени средни и дълги дъги при минимални усилия.

i.Shape Pro – най-широката талия (70 мм) от цялата линия на Race. Ще помогнат на новаците да се почувстват като шампиони. А наднорменото тегло не е пречка.

#2 СКИ HEAD PERFORMANCE

Една от най-добре продаваните линии на Head е известната Supershape – успешна комбинация от широка талия и неголям радиус, която позволява на скиорите да се чувстват уверено не само при перфектна сутрешна кадифена писта, но и на „разбитите“ вечерни склонове.

Четири добре известни модела Supershape се допълват от още два първокласни: Prestige и Premium – комфортни в управлението, с луксознен и стилен дизайн.

Supershape

Освен с геометрията и с радиуса си, тези ски се отличават и по форма на извивката на носа и дължината на рокера. Колкото по-широк е върхът на ските, толкова повече е огъването му и това на рокера, така че i.Speed е с минимални параметри, а i.Titan е с максимални.

i.Speed – най-тънката талия (68 мм) и най-близък до спортния дизайн. Много ще си зададат въпроса: защо да взема Supershape i.Speed, след като има модели като i.Speed или i.Race от серията World Cup Rebels? Отговорът е прост: те са съвършено различни – спортната посока оставя своя отпечатък. i.Race въпреки подобния радиус, са по-меки и структурно различни и не осигуряват такава енергия като Supershape i.Speed.

i.Magnum – най-комфортни от серията Supershape, с талия 72 мм и малък радиус, който ви позволява да се чувствате уверено. По-широки от i.Speed, но с по-малък радиус, почти като на слалом ски. Малко по-големият рокер от този на i.Speed улеснява влизането в завой. Това е най-популярният модел от серията Supershape.

i.Rally – най-универсални и динамични от Supershape. Талия 76 мм съществено подобрява управлението по натрошен сняг. В дизайна винаги присъства червено. Моделите с по-широка талия са универсални по отношение на стила на каране. Динамиката е отлична, а приличният рокер улеснява влизането в завой. Перфектен баланс между стабилност и динамика.

i.Titan – с най-широка талия (80 мм) в серята. Универсални са за писти от всякакво качество. Голямата повърхност няма да ви позволи да потънете в пролетната киша или в разорания сняг, а средният радиус ще ви позволи да правите перфектни извивки по склоновете. i.Titan не изискват толкова добра физическа подготовка.

Premium и Prestige – два първокласни модела от серията Supershape.

Premium е изпълнен с геометрията на i.Speed, а Prestige – с тази на i.Rally. И двата модела са олекотени – в сърцевината им е използвана леката дървесина Karuba, като във фрийрайд ските Kore, както и карбон. Към този дизайн и система за устойчивост е патентованата технология Intelligence Chip Technology. Уникалната технология регулира твърдостта на усукване на ските в зависимост от това колко агресивно карате и какво е моментното състояние на терена. Благодарение на пиезоелектричеството и интегрирания чип, ските променят характеристиките си, адаптирайки се към подходящи условия за милисекунди – на това се дължи допълнителният комфорт, контрол и управляемост.

Продължете към представянето на останалите модели в част 2.

Пожелаваме ви отлично каране и приятни мигове на удоволствие с колекцията HEAD 2019-2020.

Последни публикации