Калоян Ганчев пред SportStation

Клиентите ни са и приятели, а приятелите ни са и клиенти. Представяме ви близка среща с Калоян Ганчев.

Представи се с две думи...!

Аз съм Калоян и карам ски от 6-годишен. Бивш състезател съм по спортно ориентиране, екстремист и планински водач. През лятото страстта са ми колелата, а през зимата обичам да навлизам дълбоко в дивата бяла пустош и да спускам дълги предизвикателни линии в нашите планини и Алпите.

За какво най-често се отбиваш до SportStation? –

За ски оборудване или за колела.

Коя е най-ценната ти покупка за сезона от тук?

Фрийрайд ски сет: Head Kore 105 ски за извънпистово каране, Head Kore 1 - flex 130 обувки изключително леки с пинове за точкови автомати. Комбинирани с автомати Шифт се получава един лек ски сет Туринг - пантене (Backcountry Touring skiing), който е насочен за по-агресивни спускачи в свободен терен и пресен дълбок сняг.

Кое е първото, което си представяш, като чуеш HEAD?

Качествени ски и обувки, Австрия, световна купа.

Как избираш ски и кога решаваш, че трябва да ги смениш?

Винаги гледам да тествам ските си, преди да ги закупя. Не вярвам само на ревюта в интернет. При фрийрайд ските - зависещо от състоянието на базата и кантовете. При рейтинг ските - повече от това колко пъти са влизали в сервиз и на колко дни каране са.

Как избираш ръкавици и колко чифта имаш?

Първо по удобство, гледам да са топли, за предпочитане от кожа. Имам 2 чифта за каране на ски и 1 за високата планина в екстремни условия.

Колко пъти на сезон стигаш до пистата?

В България - 10-15 пъти на пистата и 15-20 пъти извън нея на ски Туринг или фрийрайд. Сезонът ми в Тирол е над 60 дни.

Какъв е типичният ти ден на пистата?

Интересен въпрос при мен :) В курорта при пресен сняг - от първа седалка до последна. При не толкова добри условия за извън пистово каране - 2-3 часа преди обяд и 1-2 часа следобед. Ако съм само на пистата - 2-3 часа сутрин отдеям за интензивно спускане и завиване. Следобедите са леки - за предпочитане с по-леки и весели за скачане ски.

Сподели последния си най-ярък спомен от пистата?

В моя случай извън пистата :) На връх Коледа за подарък имаше 30-40 см. нов сняг в Тирол и карахме в курорта Хохфюген (Hochfügen, Zillertal). Денят, в който направих най-големия си дроп от скала 7-8 м вертикално и още куп други забавления в предния сняг - пудрата, както ние я наричаме.

Последни публикации