Какво спортно облекло ни е необходимо за тенис?

Тенисът винаги е бил един от спортовете, в който човек може спокойно да експериментира с визията си. Той позволява да се вкара доза личен стил, като практичността на дрехата въобще не отстъпва.

Всъщност има ли дрескод в тениса?

1234

Да! В елитните турнири за мъже и жени от играчите се очаква да се обличат професионално и в общопризнато тенис облекло. Дори с риск да бъдат дисквалифицирани, при допускане на грешки в стила. Повечето местни клубове нямат някакъв вид дрескод, въпреки че се различават един от друг, така че не забравяйте да проверите какво можете и какво не можете да носите, преди да излезете на корта.

All England Club, който организира Уимбълдън, настоява играчите да носят почти изцяло бяло. Има и частни тенис клубове, които изискват играчите и гостите да носят бяло. Въпреки това, повечето клубове желаят да носите подходящо тенис облекло без значение от цветовете и десените.

Дрехите за тенис, специално предназначени ли са за тенис?

Да, някои облекла са проектирани специално за тенис, предлагайки стил и комфорт в играта. Ще откриете, че почти всички тенис артикули са толкова стилни, че с удоволствие ще ги носите дори в ежедневието, не само на корта, но и в парка, например.

  • Тениска

Съветваме Ви, когато избирате тениска, поло риза или потник, тя да е изработена от модерни и удобни материи. Те трябва да са дишащи и да не провокират допълнително изпотяване - всичко това в комбинация с удобство и лекота, за да може да изпълнявате правилно всяко движение.

Друго важно условие е правилният размер. Когато пробвате тениската, уверете се, че ви позволява да се движите свободно във всяка посока. Ако сте ограничени по някакъв начин, това ще ви попречи да се представяте по най-добрия начин.

  • Къси панталонки за тенис

Те обикновено са с различна кройка от обикновените спортни къси панталонки. За жените късите панталони понякога се възприемат като по-ежедневни от пола или рокля. Някои жени обичат да ги носят за тренировка и след това да се състезават с поли или рокли. Други жени избират винаги да носят панталонки на корта, независимо дали е за ежедневна тренировка или мач.

  • Поли за тенис

Още от години полата е била част от тенис облеклото за дамите. За това голяма част от професионалистките, но и любителките на тениса, избират за тенис облекло полата. Тя позволява да се движите свободно, сякаш сте с къси панталони, но също така придава женствен вид. Ако се притеснявате и се чувстване некомфортно, можете да носите шорти отдолу.

  • Рокля за тенис

Изработена от дишаща материя, роклята за тенис придава стил и елегантност, заедно с комфорт и свобода. Както при полата, роклята трябва да позволява на жените да се движат толкова лесно, колкото когато носят къси гащи.

  • Тенис облекло – чорапи

Чорапите, като част от тенис облеклото, също са много важни. Те ще Ви помогнат да защитите краката си, когато тичате по време на игра. Изберете чорапи от качествени материали, които не позволяват на краката Ви да се потят. По-дългите чорапи са препоръчителни, ако играете на клей корт. Те предотвратяват навлизането на прах и гранули вътре в обувката и не причиняват дразнене.

  • Тенис обувки

Тенис обувките са толкова важни колкото и тенис ракетите. Това е без съмнение!

Тъй като тенисът е свързан с движение и всичко започва от краката, препоръчваме Ви да инвестирате в чифт обувки, които са направени специално за игра на тенис. Ако често играете на клей кортове, трябва да изберете обувки, които са направени за тази настилка, с шарка на протектора на рибена кост. Ако играете на трева, намерете чифт обувки, които са проектирани за повърхността на тревата, с правилния захват.

  • Шапка за глава

Шапките с козирка ще ви помогнат да се предпазите от слънцето, като същевременно ще държат косата ви на място. В зависимост от вашите лични предпочитания може да сложите лента за глава, която отвежда потта и прибира косата ви назад, докато играете на корта.

  • Накитници

Ако се потите много, може да искате да носите накитници на едната или двете китки. С тях можете да избършете потта от лицето си, a и също така да спрете тази, която се стича от ръката към китката Ви. Това може да затрудни хващането на ракетата, защото дланта Ви може да се хлъзга.

  • Анцуг или панталон на корта, когато е студено

Ако е хладно, може да се наложи да използвате по-плътно тенис облекло, например дълъг анцуг или панталон. Те ще Ви помогнат да се движите свободно в тях, но и да Ви е топло.

Друго, което може да носите, когато играете тенис на открито, е горнище на анцуг върху тениската си, но то не трябва да ограничава движенията Ви.

Разбира се, играта е от първостепенно значение – освен да изглеждате добре на корта, вие трябва да сте сигурни, че тенис облеклото, което носите, ви осигурява комфорт и удобство, за да изиграете най-добрата игра и да спечелите. За повече sweet spots разгледайте нашата категория Тенис облекло тук.

Последни публикации