Какво бъдеще на ските да очакваме?

Независимо от опита ви в ските, технологиите се развиват и променят постоянно ситуацията, а всички следваме промените. Още преди векове хората са се качили на дървените плоскости, за да преминават през снежните степи или планински хребети. Днес го правим за отих и забавление. С развихрянето на дигиталната епоха интересните разработки постоянно са на предна линия. Какви са промените обаче, които да очакваме в близко бъдеще?

Предпазна екипировка

Безопасността в крайна сметка е на първо място за всички скиори. Именно за развитието на такова оборудване са и най-новите тенденции в инвестициите за следващите години. Например сензори, които отчитат дали сте били статични в определен период от време и изпращат сигнали към съответните охранителни органи, които следят движението ви и статичността ви им се струва подозрителна. Въздушните възглавници ще станат много по-малки, по-леки и с по-голям обем в надуто състояние. Освен това ще се превърнат стандартна екипировка за скиорите.

Еволюция на ски обувките

Самият дизайн на ските може да не се промени много, но тепърва ще виждаме промени в ски обувките. Това включва напълно разглобяеми елементи и олекотено тегло. Подобреното оборудване ще направи фрийрайд карането по-достъпно за тези, които искат поне да се тестват.

Носими ски технологии

Стараете ли се достатъчно, за да овладеете желаната от вас писта? За щастие предстои да бъдат въведени технологии, които преценяват ефективността ви в реално време, преди да ви дадат „съвет“ как да подобрите карането си при следващ опит. Благодарение на тази технология, ще подобрите ъгъла на карането, скоковете си и силата, която влагате в карането.

Перфектни машини за сняг

През последните няколко години можем да кажем много неща за снеговалежа. Модерните машини за сняг ще контролират съдържанието на вода, така че това, което произвеждат, да бъде максимално щадящо околната среда и благоприятно за скиорите. Технологията се подобрява с дни и нищо чудно да можем да се наслаждаваме на ски курортите целогодишно.

Устойчиви ски курорти

След десетилетие може би ще посещаваме ски курорти, които работят със собствена енергия. На практика всички ски зони могат да постигнат това, благодарение на комбинация от вятър, слънчева енергия, хидроенергия и геотермална енергия. Това е начинът за оцеляване на света, като ще бъде от полза, докато се търсят и изследват още устойчиви начини да се наслаждаваме на любимото си занимание.

Цели стречинг костюми

Един ден наслояването с няколко ката дрехи преди да излезем на пистата, ще бъде само спомен. Ще обличаме еднослоен стречинг гащеризон, който автоматично ще регулира температурата на тялото ни. Това означава, че ще спрем да се притесняваме какво да сложим в куфара и колко допълнителни дрехи да носим на пистата.

Това са само някои от прогнозите за бъдещето на ските, но най-вълнуващи са като че ли безопасността на оборудването и стречинг екипът, регулиращ температурата ни. Вероятно ще има и начин да се качим на ховърборд по планината и да се спускаме по пистата, без дори да докосваме снега. Но до тогава да се върнем на нея и да се насладим на истинския сняг, докато можем!

Последни публикации