Как да подготвите ските за съхранение през лятото?

Подготовката на ските или сноуборда за лятно съхранение е нещо, което почти винаги се пренебрегва. Често след последното каране на пистата се озовават в гаража, без да се замисляте за началото на следващия сезон. Но през дългите пролетни и летни дни и нощи ските събират прах, влага и ръжда, което съкращава живота им, съответно и качеството на каране през следващия сезон. Но тези проблеми можете да избегнете с няколко лесни стъпки.

1_Разхлабете пружините на свързващите елементи и ремъци. Обърнете внимание на връзките – това е едно от първите неща, които трябва да направите, преди да зазимите ските и сноуборда. Освободете напрежението в пружините на автоматите, а сноубордът нека остане напълно „гол“ – дъската е добре да разтоварите от всички връзки, като това ще помогне да ги запазите от износване.

2_Използвайте почистващи препарати за отстраняване на замърсяванията. Първо почистете горната част с топла вода, за да отстраните частичките замърсявания. Но не забравяйте след това да подсушите перфектно всяко детайлче и коланче. Ако повърхността е чиста, може да пропуснете водата. След това ви трябва почистващо средство специално предназначено за ски и сноуборд повърхности. По време на пролетното каране, лесно разтопения сняг влиза през съединенията в основата на ските. По време на съхранението това може да бъде пагубно за тях. Ако държите на ските си, трябва да допускате само ръчното им обработване. В магазините Sport Station предлагат такава услуга.

3_Отстранете всички частички от кантовете. Ако сте новак и не сте изкарвали много време в заточване, оставете това на професионалистите в Sport Station. Тези зони могат да събират и образуват ръжда, затова е много важно да се отстранят от тях всички замърсявания, неравности и други „дразнители“.

4_Нанесете дебел слой вакса. Препоръчваме ви да не го правите сами, освен ако не сте професионалист или поне не сте го правили няколко поредни сезона. Вместо обикновен слой, нанесете по-плътен с помощта на ютия. Старайте се ваксата да покрива краищата и да е равномерно разпределена по цялата повърхност. Това ще запечата основата и ще я предпази от изсушаване или замърсяване. Каква вакса да използвате (има значение) може да узнаете от професионалистите в Sport Station.

5_Внимателно избирайте мястото, където ще съхранявате ските си. На тавана може да има най-много място, но то е далеч от подходящото за съхранение на ски. Топлината може да съсипе композитните материали и може да причини дори разлепване. Трябва да изберете място, което да е с еднаква температура през цялата година и в което да не влиза пряка слънчева светлина. В Sport Station може да получите пълно Сервизиране / Консервиране на ски и ски автомати.

Последни публикации