Елена Митренгова пред SportStation

Клиентите ни са и приятели, а приятелите ни са и клиенти. Представяме ви близка среща с нежното, но стабилно присъствие на българската фрийрайд сцена Елена Митренгова.

Представи се с две думи...! J

Казвам се Елена Митренгова, на 26 г. от София. Зимите прекарвам в Австрия, където тренирам и се състезавам във фрирайд състезания из Европа.

Какъв е първият ти спомен на сняг като дете?

Първият ми спомен на сняг е свързан със шейна и пързалката пред блока, а първият ми спомен от ски е от влековете на Боровец, от които изпитвах голям страх като малка.

Помниш ли първия момент, в който реши, че искаш да караш фрийрайд?

По фрирайда се запалих някъде в тийнейджърските си години покрай брат ми. Тогава карането по писта тъкмо беше започнало да ми доскучава и излизането извън нея беше нещо ново и интересно за мен.

Защо те привлича екстремното ски каране?

Това, което ме привлича във фрирайда е чувството на свобода и връзката с природата, които дава. Фрирайдът има много страни освен „екстремната“ и повечето хора, които го практикуват, дори не стигат до нея. Лично за мен е начин да уча много за себе чрез планината.

Търсиш ли адреналин извън пистата?

Това, което търся, е на първо място личното предизвикателство заедно с ред други неща, които се намират там. Адреналинът е доста назад в списъка, когато мисля за този вид каране.

От кого се вдъхновяваш?

Вдъхновението ми в момента са хората, с които карам и имам късмета да опозная покрай всички нови места, които обикаляме.

Как и къде се подготвяш за състезания?

Обичам да тренирам, практикувайки различни спортове, като вярвам че най-добрата тренировка за фрирайда е самото каране и време в планината.

Как избираш ръкавици и колко чифта имаш?

Винаги имам два чифта ръкавици със себе си – един чифт дебели и едни по-тънки, които служат за резервни през по-голямата част от зимата J Когато избирам ръкавици, за мен е най-важно да са от хубава материя с добра импрегнация и да са удобни за бързо сваляне и слагане.

Какъв е най-важният съвет за карането, който си получавала?

Скоростта е приятел.

Ако не бяха ските, кой спорт щеше да е твоят?

Ако не бяха ските, сигурно щях да отделям повече време на кайта, както и сърфа или пък щях да практикувам някой от многото други спортове, които ми се иска да пробвам, но все не ми остава време.

Последни публикации