Цецо Дизела пред SportStation

Цветан Цветанов или познат като Цецо Дизела е сред най-близките приятели на SportStation. А ние му отвръщаме със същата любов и вярност. Сред най-изявените скиори любители, споделящи верността си към този спорт дълги години, Цецо Дизела има какво да сподели с нас, а ние благодарим за позитивизма и усмивките!

За какво най-често се отбивате до SportStation?

За ски! Само HEAD - нищо друго. Като в любовта - или всичко, или нищо.

Коя е най-ценната покупка за този сезон?

Новият модел 2020 година HEAD Rebels ISL и щеки също. Също и очила от последния модел HEAD Horizon.

Какво е първото, което си представяте, като чуете HEAD?

Разбира се, че ски. Това са истинските ски!

Кога сменяте ските?

То е като болест – ако мога, ще ги сменям всеки сезон. Новото си е ново.

А ръкавиците? Колко чифта имате?

Обичам Reusch, но понеже съм нестандартен - нисък и дебел – трябва да съм или 8.5, но не 9, а това ме затруднява да си намеря модел. Повечето са за гъзария – то си е мода.

Колко пъти на сезон стигате до пистите?

Всеки ден съм на Витошко лале. И съм много доволен от ските. Карал съм с всички марки ски. Павел от SportStation ми помогна много в избора – прекрасно ми обясни всичко за всеки модел. Досега не съм намирал човек, който така да ми обясни.

Има ли съвет, който може да дадете?

Не всеки може да кара карвинг. Важно е с какви ски карате. Не трябва да избирате масови ски, ако карате карвинг. Ската, когато има много качества по много параметри, няма как да ви предаде. Опитът си е опит обаче. В момента няма по-добри ски в света от HEAD. Това е в момента – аз съм пробвал всички марки ски. Разбира се, не говоря за професионалните.

Ако не бяха ските, кой щеше да бъде спортът за Вас?

Няма друг, освен мотоциклетизъм и автомобилизъм. Занимавам се с това – не мога да си представя да се занимавам с друго.

Кой е последният най-ярък спомен от пистата?

Че съм на пистата! На 61 години съм и там почти не виждам приятели на моя възраст. Без сърце нищо не става. Аз карам със сърце, с любов. Малко хора карат карвинг. Трябва да се усвои, затова трябва много каране. Електрониката и технологиите от Формула 1, които са вградени в ските на HEAD, твърдя, че наистина работят. Изпробвал съм ги. Аз карам всеки ден. За мен карането е ритуал. Сутрин съм първи там, 3-4 пускания и отивам на работа. Младите ходят на нощно каране, но аз избирам сутрин.

Последни публикации