5 съвета за забавно каране на ски с децата

В края на ски сезона се замислихме, за това, как премина той и какво можехме да си спестим – от самата организация до това как се чувствахме след него. Ето защо решихме в тази статия да споделим 5 съвета, които могат да ви помогнат да направите вашето семейно каране на ски още по-приятно следващия път, когато планирате своята ски ваканция.

Споделянето на обща любов към ските с децата може да бъде вълнуващо изживяване и да окаже положителни последствия върху по-нататъшното им израстване и развитие. Тръпката от бързото каране на ски, спускането по нова писта или научаването на нов трик са примери за това, как планината изгражда увереност и спомага за създаването на спомени на всеки скиор.

Но все пак, ние сме на мнение, че всяко ски семейство знае, че тези запомнящи се преживявания понякога са посрещнати от различни предизвикателства като например: прекомерното количество зимни дрехи, тежките ски обувки, уморените деца, студените пръсти на краката или променливото време.

Ето защо е важно да сте подготвени и да предвиждате някои от изброените ситуации, така че да ги контролираме в наша полза.

Създайте вълнение!

За по-начинаещите скиори, както и за децата, е важно да се създаде вълнение. Най-добре е, когато това се направи предварително, още преди стъпването в ски курорта. Споделянето на спомени, разказването на истории, свързани със ските, или дори гледането на видеа преди да се качите на пистите, е чудесен начин да представите спорта ски в неговата положителна светлина. Децата са интуитивни, затова могат да усетят много по-лесно, затова как се чувстваме, отколкото самите ние го осъзнаваме. Затова създаването на истинско вълнение около карането на ски е от съществена важност. Не забравяйте да вземете някакви малки междинни закуски, защото всички знаем колко мрънкащи стават гладните деца. Това ще помагне за подобряване на цялостното изживяване с децата.

Нека бъде забавно!

Бъдете естествени, пейте песни и не се притеснявайте да падате на снега. Това са някои от нещата, като тип закачки, които могат да се отправят към децата, за да можете да задържите мотивацията им, така че да искат да карат ски отново и отново. Самото каране на ски не трябва да бъде такъв приоритет. Спомените от прекараното време заедно цялото семейство по пистите далеч надхвърля всякакви негативни преживявания. Лесно е да имаме големи очаквания и да искаме децата ни да се научат как да спират или да завиват правилно. Препоръчваме да съчетаето полезното с приятно!

Без почивка не може!

Почивката е пряко свързана със самото забавление. Като родители наша отговорност е да гарантираме, че основните нужди на нашите деца са удовлетворени. Независимо дали някой тепърва се учи да кара ски или не, важно е да обърнете внимание на нуждата от почивка. Когато децата са свежи и добре отпочинали, те са по-толерантни и издръжлив. Ако не са спали добре или са карали по по-тежки терени, те стават раздразнителни. Ето защо, ви предлагаме да изпиете по един горещ шоколад с децата или да удължите обяда с лека почивка. Ако сте на ски ваканцията повече дни, то не се притеснявайте да карате по-малко време през деня, за да не претоварите децата за следващите дни. Направете престоя си приятен!

Кой точно е правилният терен?

Теренът е изключително важен – едно от най-важните неща, които определят удоволствието, с което всеки ще остане след ски почивката. За начинаещите намирането на лек наклон с преход към равен терен е

препоръчително. Повторението с по-леки писти помага за изграждане на увереност и увеличава времето на самото каране.

Подходящата ски екипировка е много важна!

Не на последно място, от съществено значение е да карате с правилната ски екипировка, за да ви е удобно и да се представите добре. На първо място е важно да носите термо бельо, което не е памучно, и подходящи ски чорапи, най-добре от вълна, за да не изтиват крайниците. Закупуването на качествен ски панталон и изолиращо ски яке ще издържи по-дълго и ще осигури повече топлина. Затова в този избор не препоръчваме да се прави компромис с качеството.

Добрите очила също са важни или комбинацията от каска с визьор ще улесни отварянето и затварянето, без да се налага да сваляте ръкавиците.

В заключение

Препоръчваме да излизате като семейство колкото се може повече навън. Децата са малки само веднъж, а спомените от карането на ски остават за цял живот. Не забравяйте да създадете вълнение, да го поддържате, да правите почивки, да изберете правилния терен и, разбира се, да сте подготвени с възможно най-подходящото оборудване.

Последни публикации