3 видео урока по тенис за работа с краката: част 1

Експертът по тенис HEAD се грижи за всички, независимо от възрастта и нивото на игра, които искат да подобрят, усъвършенстват или стартират с тениса. С HEAD всеки може да тренира като професионалист. И децата, и възрастните могат да използват тези упражнения, за да развият сръчност, координация и последователност, които да позволят синхронизирана работа на цялата мускулатура. С помощта на тези упражнения ще развиете тенис уменията си от базово до професионално ниво.

ТРЕНИРОВКА 1: АТАКА И ОТБРАНА

Тренирайте преход от защита към атака

Това междинно упражнение помага да подобрите работата на краката по време на игра на задната линия и показва как да започнете настъпателна атака към мрежата и да вземете точка.

1_Преглед на упражнението

Състои се от 5 удара, които покриват целия корт – ще ви помогне активно да преминете от защита в нападение.

2_Промяна на позицията

Мощна стъпка встрани позволява да бъдете готови за бързо движение. Кръстосаната стъпка е необходима, за да се възстанови позицията на тялото от нестабилна до идеална. С добавянето на отделна странична стъпка можете да се подготвите за удар я другия край на игрището.

3_Топката

За да ударите топката достатъчно ниско, трябва да пренесете напред тежестта на тялото. Регулирайте позицията си с малки стъпки, за да бъдете подготвени за удар.

4_Преход

Възстановявайте стъпка по стъпка и продължавайте да се адаптирате с малки крачки, за да нанесете силен удар и да подготвите настъплението си към мрежата.

5_Разделителна крачка

Не забравяйте да изпълните разделителната крачка, когато стигнете до линията на подаване. Това е много важно, за да сте готови за удар.

ТРЕНИРОВКА 2: ПРОИЗВОЛНО ПОДАВАНЕ

Изпробвайте скоростта на реакцията си и подобрете ловкостта си на корта за ляв и десен удар.

По време на тази кардио тренировка трябва да се концентрирате върху посрещането, баланса и позицията си, докато сте под напрежение.

1_Преглед на упражнението

Работа над подаването с 6 топки. Топките трябва да са в различна посока, с различна мощност (преди или след основната линия), независимо с коя ръка удряте. За да изпълните това упражнение отлично, трябва да се премествате на базовото ниво „Т“ след всеки удар.

2_Открийте баланса си

Чувствайте се комфортно при движение назад и намерете равновесието. Това означава, че трябва да сте сигурни, когато сте в правилна позиция, за да отиграете контролиран и мощен удар.

3_Регулирайте позицията си

Открийте идеалното положение на тялото, за да ударите правилно топката. Опитайте също да координирате краката си, за да спечелите ценно време за натройка.

4_Продължавайте движението

Това упражнение помага да работите за коленете, като е важно да оставате активни, за да сте в позиция за отговор. Колкото повече останете активни, толкова по-готови ще бъдете за бърза реакция при следващ удар.

5_Останете на корта

Отпуснете центъра на тежеста, за да запазите контрола върху всеки удар. Играта на предния крак ще ви позволи да съхраните стабилността на размаха.

6_Останете на пръсти

Това е изискване, за да поддържате бързината на реакцията и да сте готови лесно да отговорите.

ТРЕНИРОВКА 3: ИГРА НА МРЕЖАТА

Успехът на играта ви зависи от работата над ударите ви.

Това упражнение помага да подобрите бързината на атаката и ударите.

1_Преглед на упражнението

Излизането на мрежата е най-лесният начин да спечелите точка. Но при неправилна игра атаката ви може лесно да се превърне в грешка. Това упражнение ще ви помогне да подобрите уменията си.

2_Излизане на мрежата

Тръгнете от основната линия и пристъпете към центъра, за да влезете в линията на подаване. Останете в затворена позиция, за да държите топката под контрол. Играйте напред, за да бъдете готови за следващия удар.

3_Междинна крачка

Тази междинна разделена крачака е от решаващо значение за мощния удар и позволява да останете подготвени и да реагирате на следващото подаване.

4_Преместване назад

Много подобна на страничната стъпка, но е по-кратка, за да регулира позицията ви. Преместването назад помага за удар на топката.

5_Отрегулирайте позицията за удар

Поставете стъпалата на ширината на раменете и пренесете тежестта на тялото напред по време на удара, за да увеличите мощността и точността му.

Последни публикации