2021-ва година потвърди: HEAD е № 1 световен бранд за тенис ракети

Дойде моментът, в който с гордост поглеждаме назад към един от най-добрите сезони за всички спортисти на HEAD. С многобройните си постижения, играчите на марката поддържаха огъня през цялата година. Само можем да предполагаме каква ще бъде следващата 2022-ра и я очакваме с нетърпение.

Годината завършва с петима от първите 10 сред мъжете, които играят с HEAD. Три от четирите турнира от Големия шлем при мъжете, са спечелени от играчи на HEAD, златен олимпийски медал при мъжете, както и топ състезателки сред жените и двойни шампиони на Ролан Гарос, представляващи HEAD.

Вицепрезидентът на департамента Racquetsports на HEAD Отмар Барбиан споделя: “Гордеем се с тези страхотни спортисти в нашия екип и работим усилено всеки ден, за да им осигурим най-добрата възможна подкрепа, за да могат да надграждат върху вече впечатляващите си постижения. Очакваме с нетърпение да ги видим отново на корта през 2022 г.”

Отлична година за Новак Джокович, който подкрепя серията ракети HEAD Speed. Световният номер едно в края на годината за рекорден седми път спечели деветия Australian Open, победи в последователни четиричасови маратонски мачове, за да победи в Ролан Гарос, спечели шеста титла на Уимбълдън и беше победен само на финала на US Open.

Олимпийският шампион също бе състезател на HEAD. Презентиращ серията ракети Gravity, Александър Зверев имаше блестяща втора половина на годината, като изигра 16 мача без загуба от Уимбълдън до полуфиналите на US Open и завърши годината като шампион на ATP Finals и No 3 в световната ранглиста.

Други изключителни състезатели на HEAD са Андрей Рубльов, който достигна най-високото класиране в кариерата си под номер 5, както и Матео Беретини - изигра впечатляващ HEAD полуфинал срещу Джокович на Уимбълдън.

И Яник Синер - 20-годишният бивш скиор, който е най-младият член на топ 10 в света.

HEAD триумфира и сред жените - Ашли Барти стана шампионката на Уимбълдън. А чехкинята Барбора Крейчикова взе двойна победа на Ролан Гарос, подкрепяна от нейната серия ракети Extreme, за да спечели френските титли на сингъл и на двойки.

Също в Париж Коко Гауф, тийнейджърка и посланик на HEAD, достигна до първия си четвъртфинал от Големия шлем.

Петимата посланици на HEAD са в топ 10 на света, а световният бранд ги подкрепя в различните им стилове на игра с гама от тенис ракети, които отговарят на техните индивидуални силни страни.

***

От създаването си през 60-те години на миналия век, когато основателят на HEAD Хауърд Хед за първи път представи алуминиевата ракета, HEAD TENNIS постоянно се развива и предоставя иновативни инженерни и ориентирани към най-висока производителност продукти на спортисти от всички състезателни нива. Много от съвременните топ състезатели и бъедщи играчи на ATP и WTA като Новак Джокович, Александър Зверев, Марин Чилич, Слоун Стивънс, Бианка Андрееску и Кори Гауф са част от семейството на HEAD TENNIS.

ВИЖТЕ ОЩЕ’

Джокович: Господарят на тениса


HEAD триумфира в ATP и WTA през 2021-ва

Последни публикации